Merinould til jagt

Aktivitetsniveau under jagt

Merinould er særligt velegnet under aktiviteter hvor temperaturen svinger eller hvor der er ændringer i aktivitetsniveauet. Når man sveder under fysiske aktiviteter bemærker man det ofte ikke mens man stadig er varm. Men så snart man sidder stille, også i halvkøligt vejr, kan man hurtigt komme til at fryse, da det inderste lag tøj er fugtigt og nedkøler dig.

Problemet opleves i mindre grad med merinould, da ulden optager fugt og ikke føles våd mod huden. Samtidig er ulden god til at afgive varmen når man er aktiv.

Merinould kradser ikke

For at få mest ud af merinould skal det bæres helt ind mod huden. De fleste nyere produkter af merinould er produceret af meget fine fibre, så du skal ikke være bekymret for at det kradser. Tværtimod er gode produkter i merinould utroligt komfortable at bære. Gå efter en fibertykkelse på maksimalt 18 mikron, for at undgå at ulden kradser.

Kan bruges i månedsvis uden vask

Uld har været brugt i Sirius patruljen siden oprettelsen og bruges stadig den dag i dag som det inderste lag. Under deres  2-3 måneder lange forårs- og efterårsrejser, bærer de det samme sæt uldundertøj. Enkelte har indrømmet at det dog kommer til at lugte lidt eventuelt, men de lader ikke til at være udfordret med det.
Pointen er at under normal brug, kan du sagtens bære uld i en uge uden lugtgener. 

Læs: Jens' erfaringer fra Sirius Patruljen

Sådan klæder du dig hele året

Uld er fremragende hele året, når blot du tilpasser den øvrige påklædning til temperatur og nedbør.

Vinter

Om vinteren har du brug for meget isolation for at holde dig varm, når du ikke er fysisk aktiv. Vælg en dunjakke eller fleece som mellemlag, for at holde vægten nede og brug en tyk frotteret merino-baselayer, med en vægt over 200g/m2. Jakken kan sagtens være en foret udgave.

Forår og efterår

Merinould er lækkert i uforudsigeligt og omskifteligt vejr, da det regulerer temperaturen effektiv. Det giver lidt færre bekymringer og gør det lettere at sammensætte resten af beklædningen. Vælg en tynd langærmet merino baselayer, og supplér med 1-2 mellemlag også gerne i uld, så du kan regulere efter dit aktivitetsniveau. Slut af med en tynd vand- og vindtæt jakke. En halsedisse i merinould, der holder blæsten ude af halsåbningen er et godt supplement, den kan også anvendes som hue hvis temperaturen falder.

Sommer

Til forskel fra hvad de fleste tror, kan uld med stor fordel bæres om sommeren, da uld afgiver varme meget effektivt. Det er alene et spørgsmål om vægten på metervaren. Om sommeren skal du gå efter de tyndeste merinotekstiler, fra 120-150g. En tynd kortærmet T-shirt under en vindtæt jakke, med gode ventilationsmuligheder, er ideelt når vejret er varmere.

 Læs: Mit Jagt blads anmeldelse af LOOW merino trøjer 

LOOW er startet i 2016 af tidligere jægersoldat Anders Lorentzen. Vi anvender udelukkende danske tekstiler og fremstiller produkter med en kompromisløs holdning til komfort og kvalitet.

LOOW Merino O-neck

499kr

LOOW Merino Long Sleeve

599kr


Se alle produkter


Fordele ved Merinould

Fugttransporterende

Merinould har en høj kapacitet til at absorbere fugt og sved inde ved huden, merinould kan optage 30% af sin egen vægt uden at føles fugtigt.

Temperatur-regulerende

Merinould er aktivt og reagerer på ændringer i kropstemperaturen for at holde dig varm når det er koldt, men nedkøler dig ved fordampe fugt når det er varmt.

Lugtreducerende

Det naturlige indhold af lanolin i merinould nedbryder bakterier og reducerer lugt fra sved. DU kan derfor bære merinould i dagevis uden gener.

Elastisk

Merino-fiberens naturlige elasticitet betyder, at den strækker sig med brugeren og vender tilbage til sin naturlige form efterfølgende, det betyder at tøjet ikke mister sin form.

Statisk resistent

Merinould er meget mindre tilbøjelige til at klistre fast til kroppen end andre materialer på grund af dens fugtabsorptionskvaliteter, der forhindrer opbygning af statisk elektricitet.

Brandsikker

Merinould har en højere antændelsestemperatur end andre fibre. Det brænder langsomt og ilden går ud når flammen fjernes.

UV-beskyttende

Merinould har en naturligt høj UV-beskyttelse, som er meget højere end de fleste syntetiske stoffer og bomuld.

Smudsafvisende

Merino fibre har et naturligt beskyttende lag, som forhindrer pletter i at blive absorberet; de optager også mindre støv, da de er statiske resistente.

Kan maskinvaskes

Easy Care behandling betyder, at merinould ikke længere nødvendigvis skal håndvaskes, meget tøj i merinould kan nu vaskes og tørretumbles.

Farveægte

Farvestoffet trænger helt ind i fibren under farvningen og bevarer derfor farven i vask.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post